Passie voor vintage

Passie voor Vintage kleding

vintage-webwinkelAls kind dook ik al in de verkleedzakken van mijn moeder. Ze had prachtige gekleurde rokken met ruches en als ik die aantrok kon ik er heerlijk in dansen ik zwierde rond door de huiskamer op haar hoge hakken en waande me dan echt een dame. Dat gevoel wat bepaalde kleding met zich meebrengt is gebleven.

De passie voor kleding heb ik al vroeg van thuis uit meegekregen. Mijn oma aan mijn moeders zijde was coupeuse in de oorlog en wist met uiterste perfectie alle kleding voor een rijke dame te naaien. Mijn oma als een soort van Coco Chanel achtige dame, Coco Chanel wist uit zijden parachutes prachtige blouses te maken, diezelfde verfijning had mijn grootmoeder die in de tweede wereldoorlog haar eigen trouwpakje uit parachute stof maakte.

Ik was me al jong mode en merk bewust. Maar met merken had ik minder. Ik had er een hekel aan dat mensen met kledingmerken hun imago probeerde op te vijzelen en daardoor zelf een product worden, geschept door de wensen van de maatschappij. Als meisje al vond ik de uniciteit van de mens belangrijk en te leven vanuit je hart want die twee zaken gaan samen. Dat is door de jaren heen en door mijn eigen ervaringen alleen maar versterkt. Leven naar je eigen maatstaven is mijn motto verworden en je kunt je karakter prachtig versterken met je kleding om uiting te geven aan wie je bent.

Met het kopen van vintage, tweedehandskleding ben je bewust bezig een betere wereld te creëren. Je kunt je losmaken van de wegwerp cultuur. Noodgedwongen door de economische crisis en doordat ik mijn zoon Salvador grotendeels alleen opvoed en onderhoud ben ik bewuster mijn budget gaan besteden. Ik noem het consuminderen en zie het als een uitdaging. Het is eigentijds, hip en je wordt er zeer creatief door. Het heeft mijn eigen stijl versterkt.

Ook is het super leuk om je te verdiepen in het merk en oorsprong van de kleding. Ieder kledingstuk draagt het persoonlijk verhaal met zich mee van de vorige eigenaar dat maakt het dragen van je jas, rok of truitje meer bijzonder.

Met grote zorgvuldigheid koop ik de kleding in, was ik de kleding en geef het met liefde uit handen zodat het een tweede leven kan gaan leiden bij zijn nieuwe eigenaar.
Ik hoop dat ik jullie heb kunnen prikkelen voor mijn passie vintage en tweedehands en nodig je uit om op mijn Facebook  pagina eens rond te neuzen of om te komen naar een van de lifestyle markten waar ik sta. https://www.facebook.com/pages/Inly-design-sieraadontwerp-workshops-cursussen-en-vintage-kleding/174118829326975

Tevens organiseer ik events en pop-up stores waar ik de kleding verkoop. Voor de data hiervan zie onder het kopje activiteiten.

Graag tot ziens bij Inly design Vintage!!

facebooktwitterlinkedinmail