Wat heet vintage

Wat heet vintage, hoe is vintage ontstaan en waarom zou je het dragen?

Vroeger liepen mensen die het niet zo breed hadden nog met gedragen kleding, maar tegenwoordig is het een ware fashion statement. We hebben het hier echter niet over tweedehands kleding, maar over vintage items. Eigenlijk gewoon tweedehands, maar dan net wat chiquer, unieker en duurder. Maar wat is nou het exacte verschil? En waarom is vintage kleding zo ontzettend populair?

Hollywood bracht de vintage trend met zich mee. Julia Roberts was een van de eerste actrices die in 1992 in een vintage Valentino op de rode loper verscheen om een Oscar in ontvangst te nemen. Sindsdien is het geaccepteerd en inmiddels is Vintage al niet meer weg te denken uit het modebeeld. De jaren 70 stijl is zeer in trek je ziet ook dat de stijl wordt overgenomen door de modeketens die de stijl kopiëren en vintage ogende kleding ontwerpen.

Wie wil er nu niet merkkleding kopen voor een klein prijsje om er vervolgens je eigen stijl mee te creëren. De echte “vintage” kleding is van hoge kwaliteit en daarmee een investering voor de toekomst want het behoudt zijn waarde en het is beter voor het milieu.

 

facebooktwitterlinkedinmail