Cursus artclay basis

Cursus Zilveren sieraden maken in Artclay

Zilverklei combineert de kneedbaarheid van klei met de elegantie en duurzaamheid van edelmetaal. Eenmaal gevormd en gedroogd wordt het werkstuk verhit in een oven die het bindmiddel en water doet verdwijnen. Wat overblijft is een object van fijn zilver. In atelier Inlydesign kan je onder begeleiding van Artclay instructor, docente Brenda Padmos kennis maken met de mogelijkheden van ‘zilverklei. Er is geen ervaring nodig om je eigen zilveren sieraden te creëren.

Tijdens deze beginnerscursus maak je 2 of 3 zilveren sieraden.  Met dit materiaal (je werkt namelijk met klei) kan iedereen een kunstwerk maken. Je maakt eerst een ontwerp en dan aan de slag: rollen, boetseren en stempelen (net als “gewone” klei). Dan het werkstuk de oven in.  Tijdens het verhitten wordt de klei omgezet in 99,9% zilver.

Ben je niet creatief of zo’n heel handige knutselaar? Geen probleem: we hebben alles wat je nodig hebt om ook van jou een kunstenaar te maken: voorbeelden, boeken, stempels, structuurplaten en de nodige ervaring. Je zult versteld staan van jezelf.

Start datum di 11 mrt, 10.00-12.00u op de veilingkade 8 Te Breda

Start datum za 5 april in Tilburg, Tuinstraat 91 bij Knus & Knapper

cyclus 5 lessen
Kosten van de cursus 65 euro
Bijkomende kosten: afhankelijk van de zilverprijs ongeveer €58,- aan materiaal/zilver voor 2 sieraden.

 

 

 

facebooktwitterlinkedinmail