Artclay

Wat is artclay?

Artclay Silver is gerecycled zilver, gevormd tot zilverklei en is het basismateriaal voor echte zilveren sieraden. De klei bestaat uit zeer kleine zilverdeeltjes, water en organisch bindmiddel. Het water verdampt bij het drogen en het bindmiddel vergaat bij het bakken zodat er 99.9 % zilver overblijft. Het verbranden van het bindmiddel heeft 8-10% krimp als gevolg. Zilverklei heeft dezelfde prettige eigenschappen van klei en kan ook zodanig bewerkt worden. Rollen, kneden, pletten, boetseren en stempelen, het is allemaal mogelijk. Het afbakken van de werkstukken kan op verschillende manieren gedaan worden. In een(keramiek) oven vanaf 650 graden met de brander en eenvoudig sieraad kan afgebakken worden op het gasfornuis.

Wie maakt artclay?

Aida Chemicals, gevestigd in Japan is de fabrikant van Artclay Silver. Het is een bedrijf wat edelmetalen recycled uit printplaten, harde schijven van computers, brillen, sieraden, etc.
Alle grondstoffen voor Artclay silver worden door recycling ingewonnen. De artclay divisie is onderdeel van een nog groter bedrijf wat zich richt op recycling van edelmetalen. In 1991 verkreeg Aida Chemicals het patent voor het produceren van metaalklei.

Waarom een workshop Artclay volgen?

Een workshop artclay volgen bij atelier Inlydesign is een unieke beleving in het hart van de stad Breda. In de workshop Artclay maar ook in de overige workshops maakt u onder professionele begeleiding van Brenda Padmos, uw eigen zilveren sieraad in Artclay. U kiest een hanger, ring naar voorbeeld of geeft een eigen interpretatie aan het gekozen sieraad.
Na het volgen een of meerdere van mijn workshops, cursus kan je met Artclay heel gemakkelijk thuis aan de slag gaan.

facebooktwitterlinkedinmail